Ето защо специалистите съветват да пиете лимонова вода

0
283

Ползите от нея са многобройни

Темата за прием на лимонова вода породи множество спорове.

лимонова вода
Ползите от нея са многобройни

И докато някои специалисти препоръчват редовния прием на лимонова вода, то други са категорични, че тя вреди много повече, отколкото помага.

В този материал ще ви разкрием основните причини, поради които специалистите препоръчват горещо да приемате редовно лимонова вода.

Ето ги и от тях:



Огромна полза за очите
Вярвате или не приемът на лимонова вода е от огромна полза за очите. Всеки е наясно, че съдържанието на витамин С в този цитрусов плод е доста високо. Освен това той съдържа и солидно количество антиоксиданти. Именно те са от огромна полза за избистряне на зрението.

Подобрява храносмилането
Лимонът е сериозен източник на пектинови фибри. Те са от огромна важност за доброто здравословно състояние на дебелото черво. Поради всички тези причини приемът на лимонова вода дава огромен тласък на храносмилателната ви система.

Помага при настинка
Приемът на тази вълшебна вода е от огромна полза при настинки. Тя помага за бързото възстановяване на организма. Вероятно се досещате, че това се дължи на високото съдържание на витамин С в този цитрусов плод.
Той е мощен щит срещу вирусни инфекции освен това той засилва многократно имунната система.

Източник на калий
Мнозина посочват бананите като солиден източник на калий. Трябва обаче да знаете, че лимоните също не им отстъпват.
Редовната консумация на лимонова вода ще ви помогне за правилното функциониране на жизненоважни органи, каквито са сърцето, бъбреците и мозъкът.

Поддържа нивото на рН
Когато кръвта ви усвои лимоновата вода, която е с мощен алкален ефект, подпомага балансирането на рН. Освен това свежда до минимум опасността от появата на диабет и високи нива на лош холестерол.

Мощен щит срещу възпаления
Освен заради конкретен повод, в тялото ви протичат редица хронични възпалителни процеси. Именно с тях сместа от лимон и вода се бори успешно и намалява нивото на киселинност в организма.

Добро средство срещу обезводняване
Много преди появата на енергийните напитки, хората са използвали лимоновата вода за ефикасен лек при дехидратация.
Всеизвестен факт е, че при изпотяване се губят електролити. Лимонът и водата помагат за възстановяването на баланса им в тялото.

Забързва процеса на обмяна на веществата
В случай, чуе искате да се избавите от някой и друг излишен килограм, тази вода е верен съюзник. По този начин не само потискате глада, а и засилвате метаболизма.

Добър приятел на черния дроб
Лимонът е отличен приятел на вашия черен дроб. Той не само е мощно средство за изчистване на токсините, а и повишава неколкократно функцията на ензимите. Цитрусовата киселина, съдържаща се в лимона помага за прогонването на вредните бактерии, пише retro.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.