Експертите алармират да не слагате тези храни в хладилника

0
642

Тази информация ще ви е от полза

Експертите са категорични, че някои храни нямат място в хладилника.

храни
Тази информация ще ви е от полза

Често пъти си мислите, че хладилникът е най-доброто място за съхранение на хранителни продукти. Замисляли ли сте се обаче, че за някои от тях той изобщо не е подходящ. Прибирайки ги там не само, че не си помагате, а се оказва, че можете и да си навредите.

Експертите в Обединеното кралство неотдавна се опитаха да сведат до минимум количеството на битовите отпадъци от храни. За да издържат по-дълго време обаче е нужно да се съхраняват правилно и това не е тайна за никого.

Често пъти обаче хората са в пълно затъмнение по отношение на начина на правилно съхранение на храни.
За да го направите трябва да сте наясно кои храни как се съхраняват.



Преди време нетърговската организация WRAP публикуваха някои основни препоръки за правилното съхранение на храни и най-вече за замразените продукти.

Специалистите напомнят ,че горните рафтове на хладилника са предназначени за съхранение на продукти, които трябва да се охладят максимално. Може би е излишно да споменаваме, че това означава, че най-подходящото място за съхраняване на месо, са именно горните рафтове на хладилника.

По-долните рафтове пък са много подходящи за съхраняването на плодове, зеленчуци и салати.
В същото време обаче някои храни нямат абсолютно никакво място в хладилника.

Експертите са категорични, че в него не бива да прибирате храни като ягоди, малини, пъпеш, боровинки, банани и авокадо (при все, че са плодове) и хляб.
Освен това той не е подходящо място и за някои зеленчуци като картофи, лук и домати.

Според екипа специалисти съхраняването на гореизброените храни в хладилника оказва лошо въздействие върху вкуса им. Казано с други думи стоенето им в хладилника разваля вкуса им. Освен това в някои случаи допринася за развитието на неблагоприятни процеси и някои компоненти започват да се превръщат в потенциално опасни вещества.

В същото време те препоръчват да държите в хладилника храни като ябълки, портокали (нарязани на парчета) и разбира се ананас. Можете да сте сигурни, че съхранението им в хладилника е най-доброто място за удължаване на срока им на годност и съхраняване на хранителните и вкусовите им качества.

Освен това бананите и авокадото можете спокойно да ги съхранявате и във фризера, ако не успеете да ги хапнете, докато са пресни.
След като сте ги замразили можете да ги използвате за приготвяне на леки десерти или пък вкусни домашни сладкиши.

Учените препоръчват да поддържате температурата в хладилника около 5 градуса, без оглед на сезоните, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.