Лудогорец го направи! Българският шампион сътвори голям подвиг (ВИДЕО)

0
565

Лудогорец постигна нещо страхотно за българския футбол!

Съставът на Лудогорец направи подвиг за родния ни футбол. Той успя да премине груповата фаза на турнира Лига Европа и си осигури присъствие в евротурнирите и на пролет, научи TOPactualno.com.

Лудогорец
Лудогорец оцеля в Германия и продължава в Лига Европа

Отборът, воден от Димитър Димитров – Херо, извоюва драматично реми при гостуването на Хофенхайм, което се оказа достатъчно за продължаване в турнира. Срещата в Германия завърши 1:1.

Първата част на мача сбъдваше големия кошмар на Лудогорец. Тимът допусна гол в 25-та мин., а в същото време Истанбул водеше на Брага. При това положение българският шампион отпадаше от надпреварата.

През втората част обаче разградският състав се стегна и потърси точката, която му беше така необходима. Успя да я извоюва в 62-та минута, когато Вандерсон изравни след пас на Марселиньо.



Драмата стана пълна в 83-та мин., когато Кашерю от Лудогорец бе изгонен. Това принуди гостите да се бранят до края на мача.

Хофенхайм опита да постигне победа, която в случая щеше да бъде само за престиж. В последната минута зрителите станаха свидетели на любопитен момент. Вратарят на немците бе оставил вратата си празна, за да щурмува тази на противника и Върджил Мисиджан можеше да отбележи, но ударът му се оказа твърде слаб.

Така Лудогорец се класира напред, завършвайки с 9 т. в груповата фаза. Пред него е само Брага – 11 т. Истанбул отпада с 8 т., а Хофенхайм завърши с 5 т.

Българският шампион ще играе на 1/16-финалите на Лига Европа. Това е голям успех за целия ни футбол и логично цяла България в момента вече празнува.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.