Кристиано Роналдо успя! Закова „Златната топка“ за пети път и изравни Меси

0
277

Кристиано Роналдо вече е рамо до рамо с Лионел Меси!

Голямата цел на Кристиано Роналдо, да настигне Лео Меси по брой спечелени „Златни топки“, вече е факт. Португалецът стана носител на отличието за пети път, научи екипът на TOPactualno.com.

Кристиано Роналдо
Кристиано Роналдо го направи за пети път

Големият миг за нападателя на Реал (Мадрид) се случи в Париж, но не къде да е, а насред Айфеловата кула. Там той получи най-престижното индивидуално отличие за 2017 година.

Това е втора поредна „Златна топка“ за Кристиано Роналдо и общо пета в кариерата му. Предишните пъти той триумфира през 2008, 2013, 2014 и 2016 г. Само при първия път беше играч на Манчестър (Юнайтед), при всички останали беше част от Реал (Мадрид).

С този трофей португалецът изравнява Лионел Меси. Досега аржентинецът беше водач в тази надпревара, но вече ще дели лидерството с Роналдо.



Крис събра 946 точки в гласуването, което е с цели 201 точки повече от миналата година. Така победата му не бе поставена под никаква въпросителна.

Самият Меси остана втори с 670 т. Тройката бе запълнена от бразилеца Неймар, който събра 361 т.

„Златната топка“ е награда, която се дава на най-добре представилия се футболист, играещ в Европа, през последната календарна година, в случая 2017-та.

Кристиано Роналдо грабна приза най-вече заради постиженията на своя отбор през тази година. Реал (М) вдигна цели четири трофея – титлата на Испания, Шампионската лига, Суперкупата на Испания и Суперкупата на Европа.

Не липсват и критици на Роналдо, считайки, че това е подарена „Златна топка“ за него. Според тях, наградата е за календарна година и не би трябвало да се дава само на базата на предния сезон. Защото през този португалецът е в слаба форма и има едва 2 гола в испанския шампионат.

Нищо обаче не може да отнеме радостта на 32-годишния португалски нападател. Той и феновете му са безкрайно щастливи от поредното признание на футболния свят. Честито!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.