След като научите това със сигурност никога повече няма да перете прането си на 60 градуса

0
794

Пробвайте и ще се уверите в правотата на това твърдение

Убедени сме, че след като научите истината, никога повече няма да пуснете прането да се пере на 60 градуса.

прането
Пробвайте и ще се уверите в правотата на това твърдение

Преди години нашите майки и баби ни учеха, че прането трябва да се пере на 60 градуса. Със съвременните перилни препарати и перални машини обаче това не е нужно. Достатъчно е да пуснете прането и на 40 градуса и то пак ще бъде изпрано добре.

Специалисти посочват, че прането на 60 градуса, е напълно ненужно. Като начало е безсмислено да изразходвате допълнителна енергия за подгряване на водата. Освен това програмите за пране на по-висока температура са и с по-+голяма продължителност, което увеличава още повече разхода на енергия.

А замисляли ли сте се, че освен увеличения разход на енергия, увреждате и околната среда? Дори и най-упоритите петна могат да бъдат отстранени, когато пуснете пането да се изпере на 40 градуса. Както вече споменахме съвременните препарати са достатъчно силни, за да ги премахнат. Някои от тях са толкова мощни, че биха могли да изперат отлично дрехите ви дори и със студена вода.



Пробвайте и ще се уверите в правотата на това твърдение. И не забравяйте, че колкото по-висока е температурата на прането, толкова по-голям е разходът на енергия.
А това несъмнено се отразява върху месечните ви сметки за електричество.

Замисляли ли сте се някога, че пералнята също се нуждае от почистване? Ако отговорът е да, то тогава следва да ви попитаме колко често го правите?
Ще ви предложим бърз и лесен начин за почистване на пералнята с натурален продукт. Добре е поне веднъж месечно да я почиствате, тъй като в противен случай се превръща в развъдник на бактерии.

Първо извадете чекмеджето, където сипвате перилните препарати. Накиснете го в топла вода и го изчеткайте с четка за зъби. Така ще премахнете всички отлагания от перилни препарати и омекотител, които са се натрупали по него.

С помощта на четката за зъби почистете внимателно и вътрешната страна на гуменото уплътнение на вратата.

След като сте свършили всичко това, следва да почистите и пералнята. За целта изсипете 1 ч.ч. ябълков оцет в барабана и я пуснете на най-високата температура. Не слагайте нищо за пране, оставете я да се извърти празна.

След като цикълът на пране приключи, отворете вратата на пералнята и я оставете така, докато изсъхне. Винаги след края на прането отваряйте пералнята, тъй като в противен случай влажната среда се превръща в идеален развъдник за гъбички, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.