Внимание! Не слагайте тези храни в микровълновата

0
358

Не рискувайте здравето си

Несъмнено микровълновата фурна е голямо удобство за съвременните жени, имайки предвид забързания начин на живот и множеството ангажименти.

микровълновата
Не рискувайте здравето си

Знаете ли обаче, чие някои храни нямат място в микровълновата? Оказва се, че тя не винаги е най-добият начин за стопляне на храната.

Ето кои са храните, които не трябва да топите в микровълновата:

Ориз
Специалистите посочват, че оризът е сред ястията, които нямат място в микровълновата.
За никого не е тайна, че той е една от храните, съдържащи доста полезни вещества. Той обаче има спори на бактериите, които оцеляват дори и след като е преминал през топлинна обработка.



Ако оставите ориза да стои на стайна температура, след като вече сте го сготвили, то подпомагате скорострелното размножаване на тези бактерии.
Затоплянето в микровълновата няма да реши този проблем, а за съжаление ще го утежни още повече. Поради тази причина е добре да не готвите големи количества ориз. Най-добре е да го консумирате веднага след приготвяне или пък да го съхранявате в хладилник. В никакъв случай обаче не го топлете в микровълновата.

Яйца
Ако и вашият ритъм на живот е доста забързан, то вероятно често използвате микровълновата.„
Освен това се предполага, че често си приготвяте яйца, било то пържени или варени. Понякога поради прекалена умора или поради друга причина се случва да не можете да ги изядете. В такъв случай ги прибирате някъде и ги оставяте за после. След това обаче в никакъв случай не трябва да ги топлите в микровълновата. В противен случай ги превръщате в токсични, категорични са учените.

Пиле
Пилето е сред другите често консумирани храни от българите. Напоследък големите хранителни вериги често пъти предлагат цяло печено пиле на сносна це3на . това е сериозно улеснение за домакините, тъй като могат да се приберат с готова вечеря.
Когато семейството не е голямо, едно пиле трудно може да бъде изядено на вечеря.
В такъв случай то бива оставено за следващия ден.

Когато решите да го консумирате отново, вероятно ще го стоплите на микровълновата.
Знаете ли обаче, че загрявайки пилешкото месо, протеинът съдържащ се в него претърпява редица промени, които могат да създадат сериозни затруднения в храносмилането. Така от лека храна вие превръщате пилешкото месо в доста тежко ястие.

Гъби
Едва ли за някого е тайна, че гъбите са сред трудно смилаемите храни. Ако решите да затоплите ризото с гъби в микровълновата, рискувате да си създадете храносмилателни затруднения. Най-малките от тях са подуване на корема, болки и разбира се газове, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.