Нещата за ноктопластиката, с които задължително трябва да сте наясно

0
292

Тази разкрасителна процедура крие доста опасности

Няма никакво съмнение, че маникюрът направен с помощта на ноктопластиката изглежда перфектен.

ноктопластиката
Тази разкрасителна процедура крие доста опасности

Ноктопластиката с акрил променя изцяло ръцете ви за специални поводи. Знаете ли обаче, че тази процедура може да ви създаде проблеми? Едва ли сте предполагали за опасностите, които крие.

Този вид ноктопластика набира все по-голяма популярност, а причината се крие в това, че ноктопластиката с акрил създава усещането за съвършенство. Истината е, че тези нокти са направени от синтетичен материал.
Те могат да бъдат открити във всеки салон за разкрасяване и отдавна са се превърнали в любими на звездите.

Този вид изкуствени нокти се изработват в цвят и са с невероятно красив дизайн, който трудно може да бъде сътворен върху късите естествени нокти, които при това са неравни.
Ноктопластиката от акрил е правилният избор, ако искате перфектен маникюр за работата си или пък си гризете ноктите.



В следващите редове ще ви разкрием на какви рискове се подлагате, прилагайки ноктопластиката с акрил.

На първо място трябва да се вземе под внимание фактът, че използваните химични вещества биха могли да отделят естествения ви нокът от кожата или пък да предизвикат възпалителни процеси. Паренето, болката и алергичната реакция, са най-малкият проблем, с който можете да се сблъскате при тази процедура. Въпреки предупрежденията обаче някои дами са готови на всичко в името на красотата.

Точно заради тях трябва да споменем, че заради тази процедура някои дами са изгубили естествените си нокти и са увредили сериозно леглото на нокътната плочка. Имайте предвид, че ако докарате нещата дотам, естествените ви нокти никога няма да пораснат отново.

Освен това, ако салонът за красота не е достатъчно добре вентилиран, съществува риск да вдишате някое от токсичните изпарения.
В някои салони за красота използват за залепване веществото метилметакрилат. Това, което трябва да знаете за него е, че то уврежда сериозно дихателната система. Освен това при пряк контакт с пръстите ви, рискувате да получите сериозни наранявания.

Често в салоните за красота използват сешоар, за по-бързо сушене на ноктите. Вероятно обаче маникюристките не осъзнават на каква опасност подлагат не само вас, а и самите тях.
Истината е, че част от веществата, използвани в ноктопластиката са силно възпламеними и високата температура може да свърши тази работа.

Не на последно място рискувате да си тръгнете от салона за красота с гъбична инфекция или някакъв друг проблем. Това би могло да се случи, ако уредите, които използват не са били добре почистени и стерилизирани, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.