Страхотен кекс с фурми правим за нула време (става превъзходен)

1
1473

Този кекс с фурми е много по-вкусен от обикновения, в който нямаме добавки

Предлагаме ви рецептата за чуден и много лесен кекс с фурми. Прави се за нула време и е в пъти по-апетитен от традиционния, в който не слагаме никакви добавки. Опитайте го вкъщи и няма да съжалявате.

кекс с фурми
Чудесен и много лесен е този вкусен кекс с фурми. Ще ви стане бързо любим

Трябват ни 150 грама кафява захар, един бакпулвер, две яйца, 50 грама масло, 200 грама фурми, 120 грама орехови ядки, една лъжичка канела на прах, 250 грама брашно.

Първо трябва да си вземем една по-голяма купа и в нея да си разбием маслото заедно със захарта. След това едно по едно си прибавяме яйцата. Брашното го смесваме с бакпулвера и с подправките като постепенно после го добавяме към предишната смес.

Разбъркваме си много хубаво, за да се получи съвсем гладко тесто. После нарязваме на едро фурмите и орехите, и заедно ги прибавяме към тестото. Разбъркваме отново и изсипваме във формата за кекс, която вече сме застлали с хартия за печене.



Пъхаме да се пече в загрятата вече на 160 градуса фурна като обикновено му е достатъчен около един час. Става супер вкусен този кекс и ще видите как всеки, който го опита, ще се скъса да ви хвали. А и е много лесен, за приготвяне.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Рецептата за кекса е хубава,но сте пропуснали вода,мляко или друга течна съставка! Пробвах го и стана много вкусен,но сложих още 2 яйца и по-малко брашно (около 150 грама) за да се получи!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.