Внимание! Това са най-вредните продукти от празничната трапеза

0
404

Бъдете много внимателни и с количеството храна, което поглъщате

Предвид наближаващите Коледни и Новогодишни празници, на които празничната трапеза е отрупана с всевъзможни вкусотии, диетолози разкриха кои са най-опасните продукти.

празничната трапеза
Бъдете много внимателни и с количеството храна, което поглъщате

Със сигурност не бихте искали да изкарате празничните дни в болницата, защото сте прекалили с приема на тези продукти от празничната трапеза.
За да се предпазите от тях обаче със сигурност трябва да знаете кои са.

Според диетолозите най-вредният продукт от празничната трапеза е… майонезата. При все, че тя се лее щедро при всевъзможни видове салати, специалистите по здравословно хранене са категорични, че с нея трябва да бъдете много внимателни. Те посочват, че трябва да минимизирате употребата й, ако не искате да си създадете сериозни неприятности.

За никого не е тайна, че основните съставки на майонезата, са яйца и олио и то в доста солидно количество. Това я прави изключително мазна и тежка храна. Имайки предвид, че на трапезата присъстват още редица вкусотии, от които ще похапнете, стомахът ви може да не издържи на стреса, на който ще го подложите.



Диетолозите посочват, че ако решите да бъдете малко по-пестеливи на майонеза, спокойно можете да я замените с обезмаслено кисело мляко, което дори можете да си приготвите сами.

Другият съвет, който дават диетолозите е да не поглъщате твърде големи количества храна, както и да не дояждате остатъците от пищната празнична трапеза.
Обикновено за никого не е тайна, че пищното угощение продължава и няколко дни след Нова година, тъй като е невъзможно всичко приготвено да се изяде за една вечер.

Добър начин да ограничите количеството на приетата храна е като сервирате салатите и студените мезета в малки купички и чинийки.
Вместо да купувате колбаси от магазина, за които всички знаем колко са качествени, по-добре е да заложите на домашна шунка или руло.

Освен това заменете купешките десерти и бонбони със здравословни десерти, които сте приготвили у дома. Така например чудесна алтернатива може да бъдат плодови или сметанови мусове, плодови салати, бисквитени бонбони и др.

Експертите по хранене са уверени, че ако спазите тези няколко лесни, но изключително полезни съвети за хранене, ще избегнете сериозното натоварване на стомаха. Не забравяйте, че преяждането може да ви доведе до Спешна помощ във всеки един момент.

Другият важен момент, на който наблягат специалистите по хранене, е да замените сиренето с извара.
Тя е стабилен източник на протеини и освен това не е осолена така щедро като сиренето.

За никого не е тайна, че солта води до задържане на вода, а това съответно може да се отрази пагубно на важни органи като бъбреците и сърцето, пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.