Учените гарантират безумно щастие, ако правите тези три неща

0
459

Никак не е трудно, опитайте

Може би ви е омръзнало да слушате съвети за вашето щастие.

щастие
Никак не е трудно, опитайте

Този съвет на екип учени за щастие обаче наистина действа.
Учените не спират да откриват доказателства, че няма нищо по-добро за тялото и психиката ви от физическата активност.

Отначало физическата активност несъмнено предизвиква сериозен стрес на организма. Това се отнася да всички онези, които преди това са водили заседнал начин на живот.
Веднага, след като отмине този период обаче, тялото ви получава сериозна награда за положените усилия и несъмнено изпитва щастие.

Това се дължи на повишаването на дозата ендорфин, която се отделя от хипофизната жлеза.
Ефектът на отделянето на завишено количество ендорфин, наподобява да голяма степен на опиатите (за пример може да бъде посочен морфинът).



Не е тайна, че те намаляват значително болката и подобряват настроението. Именно поради тази причина морфинът се прилага при раково болни и то в последния стадий, когато болките са непоносими.

Казано с други думи не е никак трудно да бъдете щастливи. Нужни са ви само чифт маратонки спортен екип. Побягайте малко или пък, ако това ви е невъзможно, направете най-обикновена разходка в парка или планината. Ще се убедите сами, че движението наистина върши чудеса за вашето тяло.

Никак не е случаен фактът, че много писатели и композитори са включвали разходките като неизменна част от творческия процес.

Другото нещо, което задължително трябва да давате на вашия мозък, за да изпитва щастие, е ученето. Не се заблуждавайте, че ученето трябва да приключи в мига, в който напуснете училище. Напротив, то трябва да продължи през целия живот. Вероятно помните поговорката, че човек се ражда ненаучен и си отива такъв. Това означава, че дори целият живот не е достатъчен, за да научите всичко.

За мозъкът постоянното получаване на нова информация и знание означава успешна адаптация към променящата се среда.
Благодарение на този процес той не спира своето развитие и надгражда собствените си способности.

Така се увеличава и възможността му да попива нови знания и информация. Освен това мозъкът обработва новата информация с допамин – хормонът, който е пряко отговорен за усещането за радост.
Ако искате да изпитате щастие, не се страхувайте да променяте средата, да учите нови неща и да не задълбавате на едно ниво.

Не на последно място сред нещата, които носят щастие, е докосването. За хората социалното взаимодействие е от особена важност. В този ред на мисли прегръдката и целувката носят неземно щастие не само на онзи, който ги дава, а и за отсрещната страна, пише obekti.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.