Това е рецептата за вкусните пържени кюфтета на Ася Капчикова (хвали се с тях)

0
2285

Тези пържени кюфтета на Ася Капчикова стават пръстите да си оближеш

Предлагаме ви рецептата за пържени кюфтета на Ася Капчикова. Гордостта на плеймейтката в кухнята, с която тя редовно гощава своите приятели. Не може да им устои дори, когато е на диета.

пържени кюфтета на Ася Капчикова
Тези пържени кюфтета на Ася Капчикова са една от кулинарните й гордости, с които гощава приятели

Трябват ни един килограм свинска кайма, едно яйце, две филии хляб – накиснати в горещо мляко, половин лъжичка сода, чубрица, кимион, лют пипер, щипка индийско орехче, половин връзка магданоз, черен пипер, сол на вкус.

А за овалване ни трябват 3-4 лъжици бяло брашно, 3-4 лъжици царевично брашно.

Тези пържени кюфтета на Ася Капчикова се правят повече от бързо и лесно, тъкмо като за работещи и ангажирани момичета и дами. Затова и са любими не само на плеймейтката, а и на много от нейните приятелки. И така.



Първо трябва да си вземем каймата и към нея да си добавим всички необходими съставки. След като сме ги сложили, си омесваме хубаво каймата с мокри ръце. Не се плашете, че ще се изцапате и не ползвайте лъжица – с ръчички става най-хубаво.

Когато си омесим каймата, трябва да я приберем в хладилника за около час, защото така става по-вкусна после. Като мине времето я вадим от хладилника и започваме да си оформяме пак с ръце кюфтенцата, а големината им зависи изцяло от нашето желание и предпочитания.

Тези готови кюфтета след това ги овалваме хубаво в сместа от бялото и царевичното брашно, а после ги мятаме в тигана. Пържим ги, докато добият онзи апетитен златист цвят като ги обръщаме и от двете страни. Нищо работа, а стават феноменално вкусни заради подправките.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.