Ето я тайната на неподражаемия пататник на Валя Балканска (всеки си е облизал пръстите)

0
517

Този пататник на Валя Балканска е прочут сред приятелите и близките й

Предлагаме ви рецептата за неподражаемия пататник на Валя Балканска. Великата наша певица от години омайва гостите си с тази национална вкусотия, като я прави просто удивителна. Пататници бол, но като нейния са рядкост.

пататник на Валя Балканска
Удивителен специалитет става този чуден пататник на Валя Балканска

Трябват ни 500 грама картофи, три яйца, 150 грама сирене, 200 грама масло, 150 грама брашно, една лъжица оцет, една лъжица олио, джоджен, сол на вкус.

Първо трябва да си смесим хубаво водата, брашното, олиото, оцета и солта. Разбъркваме ги добре и започваме от тях да си месим тестото. След като то е вече готово и омесено, си го разделяме на две топки.

Всяка от топките си я разточваме, а после слагаме едната кора на дъното на тавичка като оставяме краищата й да излизат от нея.



После се захващаме да си белим картофите и да ги рендосаме. Към тях после си добавяме сиренето, яйцата, солта на вкус и джоджена. Тази плънка си я разбъркваме много хубаво и я поставяме обилно върху първата кора в тавата.

Втората кора я слагаме отгоре и застъпваме краищата на двете кори внимателно. След това с помощта на една лъжица си изрязваме периферията на корите, която е ненужда и пречи.

Двете кори трябва да се загънат заедно около 2-3 сантиметра. Така горната трябва да остане отдолу, а горната да е отгоре. Нашия пататник си го поставяме в един тиган и си го печем на котлона за около 20-30 минутки.

Не бива да забравяме да го обръщаме през няколко минути, за да не загори на дъното на тигана. След като е вече готов, този удивително вкусен пататник трябва само да се сложи на трапезата ни.

Става не вкусен, а зверски вкусен. А и няма как да не хванем вяра на голямата Валя Балканска. Тя умее не само да пее с космическия си глас, но и да върти страхотни гозби у дома.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.