Така се правят разкошни задушени зеленчуци с къри (става аламинут)

0
447

Тези задушени зеленчуци с къри са полезни, вкусни и диетични

Предлагаме ви рецептата за чудни задушени зеленчуци с къри. Особено препоръчителни са в дните между големите хранения на Коледа и Нова година. Защото са едновременно страшно апетитни, но и диетични.

задушени зеленчуци с къри
Лесни и много бързи са тези вкусни задушени зеленчуци с къри

Трябват ни три лъжици олио, една глава лук, един карфиол, три моркова, 150 грама гъби, малко доматки, три лъжици брашно, една-две скилидки чесън, една лъжица вегета, една лъжица къри, сол на вкус.

Първо трябва да си приготвим една тенджера под налягане и в нея да си задушим нарязания на ситно кромид лук, заедно с олиото и с две лъжици вода.

После към вече омекналия лук си прибавяме най-напред кърито, а после и брашното. Разбъркваме постоянно и наливаме три чаши вода към тях. Когато заври си добавяме и счукания вече чесън, заедно с вегетата, накъсания на розички карфиол, гъбите, доматите и морковите нарязани на ситно.



Затваряме капака на тенджерата и оставяме да се вари за още пет минутки. Разбира се, тази вкусна и лека рецепта може да се направи и с друга тенджера ако нямате под налягане. Или пък ако не обичате да използвате такава – някои хора просто се страхуват.

Но в каквото и да я направите, тази апетитна вкусотия става просто фантастична. Тя е идеална, както за чудна гарнитура към почти всички видове ястия, така и за основно ястие. Преди или след празниците, когато ни се иска да минем на нещо по-диетично.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.