На бас, че не сте яли такава мусака: Различна, лесна и уникално вкусна!

0
470

Тази мусака е много идейна и различна от традиционната

Предлагаме ви рецептата за различна и чудно вкусна мусака, каквато вероятно не сте яли. Не я пропускайте обаче, защото е колкото лесна, толкова и апетитна. Ще ви се услади много.

мусака
Много разнообразна, много лесна и много вкусна мусака

Трябват ни 500 грама макарони, 60 грама масло, 600-700 грама пиле, две лъжици брашно, един жълтък, лимонов сок, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си сварим пилето в подсолена водичка. После го изваждаме и му махаме кожата и кокалите. Месото си го нарязваме или накъсваме на ситно, а после го поръсваме с черен пипер млян.

Макароните пък си ги сваряваме също в подсолена водичка, а след това ги отцеждаме от течността и ги разбъркваме с половинката от масълцето. Смесваме ги също така с нарязаното вече пилешко месо и ги изсипваме в една тавичка.



После си правим гъст сос бешамел от брашното, останалата част от маслото и бульона от варенето на пилето. Когато видим, че сосът вече се е сгъстил, си го махаме от котлона и го подправяме с лимоновия сок.

Застройваме с жълтъка от яйцето и изливаме върху макароните и пилето в тавичката. А после я пъхаме във фурната, където трябва да се пече на умерена температура до пълна готовност. Става нещо невероятно вкусно от това различно и идейно ястие.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.