Приказна печена пуйка с боб правим по-лесно от очакваното (хит рецепта)

0
241

Тази печена пуйка с боб става истински деликатес за трапезата

Предлагаме ви рецептата за печена пуйка с боб, която се прави по-лесно от очакваното. Знаем, че месото на пуйката е много по-полезно от това на пилетата, затова е добре да си хапваме от него. Може да е рядко, но нека да присъства на трапезата ни.

печена пуйка с боб
Полезна, лесна и много вкусна печена пуйка с боб

Трябват ни една пуйка, 300 грама сланина, един килограм боб, четири глави лук, две люти чушки, два моркова, една лъжица доматено пюре, олио, джоджен, червен пипер, черен пипер, магданоз, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на порции пуйката и след това да я шпиковаме с една-две ивички от сланинката. Слагаме ги в тавичка, в която преди това сме запържили вече нарязания лук заедно с червения пипер.

Заливаме ги с малко бульон, а може и с вода, и ги слагаме да се пекат във фурната на умерена температура за около 40 минутки. След това ги изваждаме, а в същата тази тавичка си слагаме вече полусварения боб, заедно с морковите и с доматеното пюре.



Размесваме си хубаво със сока от печенето, слагаме и останалата нарязана сланинка, а върху нея си подреждаме порциите от месцето. Добре е то да бъде сложено с кожата нагоре, за да може тя да се препече апетитно.

Добавяме си малко разтопена мазнинка, слагаме и лютите чушки и подправяме с джоджен и магданоз. След това пъхаме ястието да се пече във фурната за около 40-ина минутки или докато стане съвсем готово за хапване.

Ако знаете каква вкусотия е, направо не е за разправяне. Пръстите ще си оближете и за още ще питате. А и как само върви с чаша червено винце и сладка приказка. Не се чудете, ами бързо си го направете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.