Така се прави неустоимо шоколадово парфе „10 минути“ (наистина става за толкова)

0
297

Това шоколадово парфе „10 минути“ си струва да се опита

Предлагаме ви рецептата за шоколадово парфе „10 минути“. Наистина става за отрицателно време, а е безумно вкусно и се топи в устата. Прекрасен десерт, който си струва да опитате.

шоколадово парфе "10 минути"
Великолепно, лесно и много бързо е това шоколадово парфе „10 минути“

Тряват ни един пакет шоколадови бисквити, един пакет готов шоколадов пудинг, две чаши малини – може и те да са замразени, половин чаша разтопено масло.

Първо трябва да си натрошим бисквитите и после да си ги смесим с маслото. Така се получава нещо подобно на ронливо тесто. Слагаме го в една тавичка, но равномерно като натискаме хубаво, за да си направим блат.

Този блат после го оставяме в камерата за около пет минутки. А през това време ние пък си приготвяме пудинга по указанията на опаковката му. Измиваме си и малините, а после си изваждаме подходящи за десерта чаши.



Стъклени чаши или стъклени купички, все тая, стига да са ни удобни. В тях започваме да поставяме най-напред парченце от бисквитения блат. Отгоре слагаме от пудинга и после отново бисквити. За украса си слагаме малините и пъхаме после в хладилника да се изстуди хубаво.

Чак, когато е съвсем готово, си го сервираме на трапезата и вкусно си го хапваме. Е, да, не е точно рецептата за класическото парфе, но вкусът му е досущ като него, а е толкова бързо и лесно.

Знаете как се стягат и колко са вкусни пудингите, които обичаме да си правим от големите вериги. А в този вариант ще ви бъдат тройно по-апетитни, особено за децата. Крема и малинките ги карат да питат за още и още.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.