Най-апетитното и лесно предястие е пред вас! (пръстите да си оближем)

0
655

Това предястие е разкошно и много вкусно

Предлагаме ви рецептата за чудно и лесно предястие, което обаче става повече от апетитно. Прави се от тиква, орехи и синьо сирене, а вкусът му е незабравим. Не го пропускайте, защото е уникално.

предястие
Много оригинално и чудно вкусно е това предястие с тиква и още нещо

Трябват ни 500 грама тиква, 200 грама синьо сирене, 400 грама орехи, една-две лъжици вода, сол на вкус.

Първо трябва да си измием и нарежем тиквата. Парчетата й трябва да бъдат обелени, а после ги слагаме в една тенджера. Сипваме вода – толкова, че да ги покрие. Похлупваме тенджерата и я оставяме да се вари на глаб огън за около 40-ина минутки.

След това изваждаме парчетата тиква и ги слагаме в една тавичка като наливаме към тях и от водата, в която са вряли. Пъхаме ги във фурната на умерена температура и ги запичаме за около половин час.



Взимаме после синьото сирене и го нарязваме внимателно на тънички плочки. А орехите си ги слагаме в един тиган и ги поливаме с една-две лъжици вода. Поръсваме ги със сол на вкус, за да ги овкусим и ги запичаме на котлона за около пет минутки.

След това като правим порциите за предястието, си слагаме по едно или две парчета тиква, които сме аранжирали с печени орехи и плочка от синьото сирене.

Много лесно и много вкусно е това предястие за гости. Ако искате, може и да ги наредите върху броскетки или препечени филийки хляб. Също ще стане страхотно и още по-засищащо. Зависи от предпочитанията ви и останалите ястия на трапезата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.