Най-лесните и крехки пържоли с празче, гъби и кашкавал са пред вас!

0
331

Тези пържоли с празче, гъби и кашкавал стават просто мечта

Предлагаме ви рецептата за чудни и крехки пържоли с празче, гъби и кашкавал. Правят се повече от приятно и лесно, а резултатът е зашеметяващ. Няма по-апетитни и вкусни от тях.

пържоли с празче, гъби и кашкавал
Уникални и много леснички са тези пържоли с празче, гъби и кашкавал

Трябват ни четири свински пържоли, 250 грама бяло вино, една лъжица соев сос, четвърт стрък праз, две лъжици олио, 200 грама гъби, 200 грама кашкавал, щипка сушена салвия, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си сложим пържолките в една тавичка. След това ги поливаме с 250 грама вино, една чашка водичка, лъжицата соев сос и две лъжици олио.

Така ги оставяме после за около два часа, за да се мариноват хубаво с добавките. Ние пък си измиваме гъбите и ги почистваме от пънчетата им. Измиваме си и си почистваме и праза, като после го нарязваме на колелца.



Вече маринованите ни пържоли си подправяме равномерно със стритата салвия, черен пипер и сол на вкус. Върху тях слагаме гъбите и нарязаните кръгчета от праза. Тавичката хубаво си я покриваме с домакинско фолио и пъхаме да се пече във фурната.

Температурата трябва да е умерена като ги държим вътре за около 50 минутки. След това си махаме фолиото и поръсваме хубаво пържолите с настъргания кашкавал.

Връщаме ги обратно във фурната, където ги оставяме за още десетина минутки, докато се разтопи кашкавалчето и стане апетитно. Като сервираме пържолите ги поливаме със сосчето, което се е образувало при печенето им. Стават направо масълце, топят се в устата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.