Ето го най-вкусното телешко с ориз и зеленчуци (деликатес и половина)

1
1258

Това телешко с ориз и зеленчуци става ултра вкусно ястие

Предлагаме ви рецептата за телешко с ориз и зеленчуци. Най-вкусното ястие с телешко, което сме яли. Никак не е сложно за приготвяне, но пък е голяма апетитка. Деликатес и половина става, заради което ви го препоръчваме.

телешко с ориз и зеленчуци
Страхотно ястие става това телешко с ориз и зеленчуци

Трябват ни 500 грама телешко месо, една чаша кафяв ориз, две чаши и половина телешки бульон, две чушки, една глава лук, 200 грама гъби, един морков, олио, чубрица, магданоз, сол на вкус.

Първо трябва да си поставим телешкото месо в тенджера с подсолена вода и да го сварим за около 40-ина минутки, за да омекне и да стане крехко. През това време ние пък си нарязваме морковите и лука на ситно.

След това в нагорещена мазнина си запържваме измития вече със студена вода ориз. Пържим го, докато стане прозрачен, а после добавяме към него нарязаните моркови, лука и гъбите. Сотираме ги за кратко.



После посоляваме на вкус и подправяме с чубрицата, а може да ръснем и малко черно пиперче. Прибавяме си маслините и разбъркваме хубаво. След това в една тавичка си нареждаме сварените парчета месо, изсипваме си ориза и поливаме с бульона, в който сме варили телешкото.

Отвово разбъркваме внимателно, за да се смесят хубаво съставките и ги пъхаме да се пекат във фурната на 200 градуса. Печем дотогава, докато видим, че водата вече е извряла.

Щом ястието е готово, преди да го сервираме на трапезата, го поръсваме отгоре със ситно нарязан и пресен магданоз. Този ориз с телешко е един от любимите ни и горещо ви го препоръчваме. Става наистина голяма вкусотия.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Откъде идват маслините? По-горе в рецептата пишете 2 чушки. С тях какво става?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.