Това му е цаката на чудния зелник с праз (топи се в устата)

0
353

Този зелник с праз става фантастичен, а и е лесен

Предлагаме ви рецептата за чуден зелник с праз. Много лесно се прави, а се топи в устата. Идеален е за сезона и със сигурност ще изненадате приятно семейството и гостите си с него. Не го пропускайте!

зелник с праз
Страхотен и много вкусен е този зелник с праз

Трябват ни един килограм брашно, 200 грама олио, 600 грама праз лук, две лъжички сушен джоджен, 200 грама булгур.

Първо трябва да си нарежем на ситно праза и да го задушим заедно с измития и почистен булгур в мазнинката. От време на време си добавяме вътре по малко водичка, заедно със зелева чорба.

После прибавяме и нарязания на ситно джоджен. След това си правим тесто за точене от брашното, което сме примесили с малко водичка и сол.



От готовото тесто най-напред си разточваме една по-дебела кора, която поставяме на дъното на една намаслена тавичка. И после леко я запичаме във фурната.

След това пък си разточваме няколко по-тънки кори и също ги запичаме във фурната леко. А после и леко ги начупваме върху дебелата ни кора. Слагаме си плънката и върху нея си покриваме с друга, също дебело разточена кора.

Пъхаме зелника да се пече във фурната, която предварително сме загряли на умерена температура. Този зелник с праз става истинско угощение и наслада за сетивата. Струва си малкото въртене около печката и да знаете, че винаги се получава отлично.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.