Така се прави телешко варено по руски (забележителна вкусотия)

0
1116

Това телешко варено по руски се харесва на всеки

Предлагаме ви рецептата за телешко варено по руски. Забележителна вкусотия става и се харесва на всеки, който го опита. Няма да съжалявате ако си го сготвите у дома и вие.

телешко варено по руски
Много апетитно, уханно и вкусно е това телешко варено по руски

Трябват ни 500 грама телешки джолан или 400 грама телешко месо, четвърт пакетче краве масло, два моркова, половин глава целина, две глави лук, два-три картофа, един-два домата, магданоз и целина на листа, хрян, оцет, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си насечем джолана на парчета, а ако е месо да си го обезкостим и нарежем на порции. Заливаме го със студена вода и го варим, но на силен огън.

Като кипне трябва да му махнем пяната, която се отделя. Добавяме си десетина зърна черен пипер и си го посоляваме със сол на вкус. Продължаваме си варенето, но вече на слаб огън.



След като месото вече е полусварено, слагаме към него нарязания лук, заедно с целината и морковите, които сме нарязали на кубчета. Настъргваме си с ренде пък една лъжица от морковите, които после ще използваме, за да си оцветим вареното.

Картофите си ги нарязваме също, но на едри парчета и ги слагаме във вареното преди последните 30-ина минутки от готвенето. А доматите ги слагаме непоследствено преди да го свалим от котлона, трябва им съвсем малко на тях.

Сгорещяваме си маслото и се добавят настърганите моркови. Запържваме ги, но съвсем лекичко и ги добавяме и тях към вареното. Изчакваме малко и махаме от котлона. Поръсваме си ястието с нарязан на ситно магданоз и листенца от целина.

А като го поднесем в чиниите, го поднасяме подправено с оцет на вкус, черен пипер и малко хрян. Става уникално вкусно това телешко варено по руски. Непременно го опитайте, за да се уверите сами.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.