Най-вкусното месо в зелеви листа е пред вас (хит в домашните рецепти)

0
520

Това месо в зелеви листа се топи в устата, идеално е

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусно месо в зелеви листа. Страхотна идея в домашната кулинария, която може да приготвите без никакви трудности. Винаги се получава прекрасно.

месо в зелеви листа
Никакви трудности няма в приготвянето на това вкусно месо в зелеви листа

Трябват ни четири свински котлета, четири бутчета, една кисела зелка, една чаша ориз, една лъжица стафиди, една глава лук, суха мащерка, сух риган, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си накиснем ориза в съд с вода за около час-два. Пържолите си ги начукваме и заедно с бутчетата ги поръсваме с ригана и мащерката. Увиваме ги поотделно в зелевите листа и ги нареждаме в една тавичка.

Поливаме ги с чаша зелева чорба, чаша вода, и три лъжици олио, а после ги слагаме да се пекат във фурната на умерена температура за около час. След това махаме зелевите листа и връщаме да се допекат във фурната за още десетина минутки, за да хванат апетитна коричка.



После си отцеждаме ориза от водата, а лука си го режем на ситно. Наливаме си олио в един тиган и поръсваме с малко сол като оставяме тигана на вече включен котлон. Слагаме в него ориза и лука и ги запържваме като не спираме да бъркаме, за да не загарят.

Запържваме ги за около 5 минутки и махаме тиганчето от котлона. Прибавяме вътре стафидите и тази смес си я разпределяме в тавата върху мръвките. Наливаме си чаша вода в тигана, за да оберем мазнината и я изсипваме върху ястието.

Доливаме си с още две чаши топла вода и покриваме с домакинско фолио тавата. Печем в умерена фурна за още около 40-ина минутки, а после махаме фолиото и допичаме за още десетина минутки. Става невероятно вкусно това нещо и ви съветваме да го опитате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.