Така се прави най-вкусното и диетично пиле (може да го ядем постоянно)

0
473

Това диетично пиле пази талията и е страшно вкусно

Предлагаме ви рецептата за най-вкусното и диетично пиле. Прави се лесно, а може да се яде постоянно. Особено ако искаме да отслабваме или просто да пазим талията си. Апетитно и полезно е.

диетично пиле
Разкошно, лесно и много апетитно диетично пиле за всеки ден

Трябват ни кило пилешко филе, три глави лук, три връзки магзданоз, три моркова, осем зелени чушки, сто грама зехтин, сока от един лимон, яйце, една кофичка нискомаслено кисело мляко, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на лентички пилешкото филе и да го запържим леко с малко зехтинче в един тефлонов тиган. После в тази същата мазнина си задушаваме нарязаните на ситно лук, чушки и моркови.

Добавяме им малко топла вода и ги овкусяваме с черен пипер, червено пиперче и сол на вкус. След това оставяме вече задушените зеленчуци да врат на тих огън, но заедно с месото.



Като видим, че пилешкото месо е омекнало, добавяме си вътре и нарязания на ситно магданоз. Оставяме да се готви около пет минутки, а после прибавяме и киселото мляко. В него преди това сме разбили вече едно яйце и сме изцедили сока от един лимон.

Оставяме да поври така още пет минутки и махаме ястието от котлона. Може да сервираме на трапезата, докато е още горещо, а може и да оставим леко да поизстине. И в двата случая е страшно вкусно и ще ви хареса много. А и не бива да се тревожите за талията си с това ястие.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.