Правили ли сте пържоли с вермут: Стават нещо удивително вкусно! (топ рецепта)

0
356

Тези пържоли с вермут са лесни и бързи за майсторене, а много вкусни

Предлагаме ви рецептата за неустоими пържоли с вермут. Ако досега не сте правили такива, съветваме ви да не се бавите. Стават страхотни и зверски апетитни. Може да ги сервирате и на гостите си.

пържоли с вермут
Лесни, бързи и мнооого вкусни стават тези пържоли с вермут

Трябват ни седем свински пържоли, една чаша бял вермут, 250 грама сметана за готвене, кимион, олио, индийско орехче, лимонов сок, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си начукаме хубаво и на тънко свинските пържоли. После ги натриваме с подправките, посоляваме ги на вкус и ги поливаме с лимоновия сок. Оставяме ги да постоят така известно време, за да се овкусят по-добре.

След това ги запържваме в нагорещеното вече олио като пържим не повече от две минутки от всяка страна. После си смесваме вермута заедно със сметаната и ги прибавяме към пържолите.



Задушаваме ги под капак и на тих огън, докато видим, че са напълно готови за консумация. Трябва и сосът им вътре да се сгъсти, за да бъде по-вкусен.

Щом са вече готови, тези разкошни пържоли си ги поднасяме с гарнитура по наш си избор. Може да е задушени зеленчуци, варен ориз, картофи соте, картофена салата, свежа салата и други. Както и да ги сервирате, пръстите ще си оближете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.