Истинско блаженство е това лесно шоколадово изкушение (топ рецепта)

0
301

Това шоколадово изкушение е един от най-вкусните десерти

Предлагаме ви рецептата за лесно и разтапящо се в устата шоколадово изкушение. Десертът е истинско блаженство за сетивата и няма човек, който да не се е облизал от кеф като го опита.

шоколадово изкушение
Десертът шоколадово изкушение е кулинарна чудесия, която се топи в устата и всеки го обожава

Трябват ни 150 грама масло, 200 грама пудра захар, 200 грама накълцани ядки по наш избор, четири лъжици какао, четири яйца, 60 грама брашно, една ванилия.

За глазурата са ни необходими 150 грама прясно мляко, 150 грама захар, 20 грама какао, 20 грама масло.

Първо трябва да си смесим на слаб огън захарта, маслото и какаото. След това си добавяме ядките и оставяме сместа да изстине хубаво. Слагаме вътре четирите жълтъка, а после брашното и ванилията.



После като разбъркваме много внимателно си добавяме и разбитите на сняг белтъци. Печем си сладкиша върху домакинска хартия във фурната, която сме загряли на 160 градуса.

След като е готов и изстине си го заливаме обилно с шоколадовата глазура.

Нея пък си я правим като варим посочените продукти – млякото, захарта, какаото и маслото на бавен огън, докато добият необходимата гъстота.

После глазурата се оставя да се охлади и се изсипва върху сладкиша. Става много, ама много вкусен този десерт и горещо ви го препоръчваме.

Не се колебайте да го сервирате и на гостите или приятелите си. Няма човек, който да обича шоколад и да остане разочарован. Уханен и страшно апетитен е този десерт.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.