Това е най-крехкото и ароматно задушено свинско със зеленчуци

0
702

Това задушено свинско със зеленчуци е вкусно, уханно и много лесно ястие

Предлагаме ви рецептата за най-крехкото и ароматно задушено свинско със зеленчуци. Ястие трепач си става, а и всеки би могъл да се справи с него, защото никак не е сложно за приготвяне. Винаги се получава разкошно.

задушено свинско със зеленчуци
Чудно хубаво става това ястие задушено свинско със зеленчуци

Трябват ни 500 грама картофи, 500 грама моркови, 300 грама гъби, три глави лук, 300 грама грах, една чаша бира, сто грама олио, 150 грама доматен сок, половин глава целина, 800 грама нетлъсто свинско месо, червен пипер, черен пипер, магданоз, вода, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на по-едро зеленчуците. После си ги разбъркваме добре с подправките като им слагаме и бирата, олиото и доматения сок.

Взимаме една тенджера под налягане и в нея нареждаме зеленчуците и нарязаното вече свинско месо на пластове. Редуваме си пласт зеленчуци с пласт мръвки.



Доливаме си вътре необходимото количество водичка и оставяме на котлона, за да се задуши до пълна готовност. Щом ястието ни е вече сготвено, си го поръсваме отгоре с нарязан на ситно магданоз.

Ако нямате тенджера под налягане или пък не обичате да готвите в такава, няма никакви проблеми. Спокойно може да направите същата вкусотия и в обикновена тенджера на котлона.

В такъв случай ще ви е нужно малко повече време за готвенето, но пък крайният резултат ще бъде повече от чудесен. Това ястие става уникална вкусотия, затова не се колебайте да почерпите с него и гостите си.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.