Сбогом, великане! Краят на Роналдиньо разплака света

0
313

Роналдиньо остана в историята като един от най-големите футболни магьосници на планетата! Той ще бъде помнен вечно от всички футболни запалянковци!

Великият Роналдиньо Гаучо не дочака своята 38-ма годишнина, за да спре с футбола. Бразилският гений на топката в крака каза завинаги „край“ на любимата игра, научи TOPactualno.com.

Роналдиньо
Краят на Роналдиньо вече е факт

Той прекара последните два сезона без отбор, което се е отразило на формата му. Това е причината ветеранът официално да се оттегли.

За последно Рони игра в бразилския „Флуминензе“, където обаче нямаше особен успех. Преди това риташе за „Атлетико Минейро“ и „Фламенго“.

Роналдиньо обаче ще бъде запомнен най-вече с периода си в „Барселона“. При „каталунците“ той изкара 4 сезона, в които спечели почти всичко възможно.



Прегърна трофея от Шампионската лига (2006), титлата на Испания (2005, 2006) и Суперкупата на Испания (2005, 2006). През 2005 г. грабна и „Златната топка„, която е най-престижната индивидуална футболна награда.

Рони има и успехи на местно ниво. Той спечели Копа Либертадорес (титлата на Южна Америка) през 2013 г. като играч на „Атлетико Минейро“.

Между престоя си в Испания и завръщането си в Бразилия Роналдо де Азис Морейра игра и за „Милан“. Там успя да триумфира веднъж с титлата на Италия (2011).

Иначе бразилецът тръгна от родния „Гремио“. В Европа се появи за пръв път като играч на френския „Пари Сен Жермен“ през 2001 г.

Най-големите му успехи обаче са с националната фланелка на „кариоките“. Той спечели всичко възможно с жълто-синия екип.

През 1999 г. взе Копа Америка, а през 2005 г. Купата на конфедерациите. Най-голямата му победа обаче е световната титла с Бразилия през 2002 г.

Роналдиньо играеше като офанзивен халф, понякога и като нападател. Той беше поливалентен играч, в Барса играеше ролята често и на ляво крило.

Макар славата да го споходи за твърде кратък период, тъй като имаше проблеми с дисциплината, Роналдиньо остава в историята като един от най-големите техничари, съществували някога.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.