Предполагаем терорист заловиха БГслужби от групата на братята Куаши

0
192

Днес Върховната касационна прокуратура подаде информация до медиите, че на границата е заловен терорист – мъж с френско гражданство, познат на братята Куаши

След трагедията в Париж, всички тайни служби на страните от Европа са на крак.

Днес на границата на България с Турция е задържан  29-годдишен френски гражданин от хаитянси произход.

Има индикации, че участва в радикални ислямски групировки, че е терорист  и че поддържал тесни връзки с убитите братя Куаши, които убиха 12 души в редакцията на Шарли Ебдо.

Задържането на Фриц-Жули  Жоаким е станало на основание на Европейска заповед за задържане, съобщиха по bTV.



friz
Предполага се, че Фриц-Жули има прояви на терорист

При паспортна проверка на Капитан Андреево е установено, че срещу въпросния  Фриц-Жули  Жоаким е издадена Европейска заповед за задържане заради молба от неговата приятелка, с която живее на семейни начала във Франция и с която имат дете, че той иска да отвлече тяхното дете в Турция, защото изповядвал ислям.

Детето е на 3 годинки.

След установяване на самоличността и на основание Европейската заповед за задържане, хасковският съд е постановил като мярка за неотклонение задържане под стража.

Информация вече е изпратена до френските власти, които трябва да изпратят още документи в България, от които да стане ясно дали Фриц-Жули  Жоаким е с ограничени родителски права.

При задържането Фриц-Жули  Жоаким поискал да бъде екстрадиран във Франция.

Необходими са и още сведения дали наистина лицето от хаитянски произход и с френско гражданство изповядва радикален ислям и дали наистина е терорист – замесен в терористични отношения с убитите братя терористи Куаши.

Днес научихме, че и издирваната жена – терорист, приятелка на единия от братята Куаши е пристигнала в Турция с полет от Мадрид.

Турските власти обясниха, че не са получавали Европейска заповед за задържане, затова жената е била допусната да влезе в Турция.

Тя е заминала за Сирия.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.