Ето защо в никакъв случай не трябва да преварявате водата два пъти

0
495

Когато водата остане твърде дълго време в съда или пък се подгрее отново, химичният й състав се променя

Вероятно мнозина от вас в старанието си да пият чиста вода или пък да дадат такава на децата си, преваряват водата два пъти.

водата
Когато водата остане твърде дълго време в съда или пък се подгрее отново, химичният й състав се променя

Оказва се обаче, че е огромна грешка да преварявате водата не един, а цели два пъти.
Със сигурност съдът, в който затопляте водата, е неразделна част от целия този процес.
Вероятно дори и през ум не ви е минавало колко вреден е целият този процес.

Трябва да знаете, че когато водата остане твърде дълго време в съда или пък се подгрее отново, химичният й състав се променя.
Тогава здравословните иначе минерали се трансформират във вредни. Така например полезният калций в такива случаи води до образуване на камъни в бъбреците, ако приемате вода в големи количества.

Ето и какви вредни вещества още приемате, когато преварите водата два пъти:



Арсен
Според Световната здравна организация именно в питейната вода се съдържа най-опасният арсен. Той може да ви причини отравяне, храносмилателни проблеми, невропатия, сърдечносъдови болести, кожни лезии, диабет, дисфункция и дори онкологични заболявания. Може би на пръв поглед това ви звучи като нещо, което няма как да ви се случи, но истината е, че тези неща наистина се случват. Често именно живителната течност, от която трябва да пием поне по литър и половина дневно, се превръща в причината за тези опасни състояния.

Флуорид
Флуоридът в преварената два пъти вода също променя своята структура. В такива случаи той се отразява негативно върху когнитивните и неврологичните функции. Забавя сериозно развитието при децата. Оказва пагубно влияние и на представителите на силния пол, тъй като намалява значително броя на сперматозоидите.

Нитрати
При високата температура, на която се подлага тя при завирането, нитратите се преобразуват в нитрозамини. Те са канцерогенни и имат опустошително действие върху яйчниците при жените, върху чревната система, панкреаса, стомаха, пикочния мехур и дори причиняват левкемия.

Със сигурност, след като сте наясно с всичко това, едва ли ще продължите да преварявате водата два пъти и занапред. Трябва наистина да сте много внимателни по отношение на водата, която приемате. Истината е, че често пъти неподходящата живителна течност, приемана в големи количества, може да се окаже в основата на редица здравословни проблеми.

Звучи ви невероятно, но е така. За да не се стига до това състояние, по-добре е наистина да обръщате сериозно внимание на водата, която приемате. За никого не е тайна, че за мнозина например е противопоказно да пият минерална вода, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.