Тези рецепти ще ви избавят безотказно от настинка

0
251

Един от най-популярните методи за лечение на настинка, е именно пурпурната тинктура

В следващите редове ще ви разкрием три невероятни рецепти, доказали своята ефективност във времето за лечение на настинка.

настинка
Един от най-популярните методи за лечение на настинка, е именно пурпурната тинктура

Народните рецепти за лечение на настинка действат и днес и набират все по-голяма популярност. Напоследък все повече хора предпочитат да лекуват децата си именно с бабините рецепти или пък с хомеопатия.

Сред най-честите методи за лечение на настинка е употребата на тинктура.
Алкохолните тинктури естествено са сред най-разпространените. Те са изключително удобна форма на приложение и съхраняване на лекарствените свойства, извличани от различни билки. Всеки може да си приготви такава тинктура в домашни условия и да изцери неприятната настинка.

Тези дни стана ясно, че покрай грипа върлуват редица настинки, както и фалшив грип. Много е важно да успеете да откроите на коя от всички тях сте попаднали в плен. Поради тази причина е най-добре да посетите лекар.



Ето и трите тинктури, които са изключително ефективни при лечение на настинка:

Пурпурна тинктура
Един от най-популярните методи за лечение на настинка, е именно пурпурната тинктура. Тя представлява тинктура от малини. За да ски я приготвите у дома, са ви нужни: половин килограм плодове малини (пресни или замразени), половин килограм захар и 700 мл. водка.
Залейте малините с водката и захарта, затворете съда и оставете да престоят в продължение на 21 дни на тъмно и хладно място. След това прецедете и приемайте по 1 с.л. на ден.

Чеснова тинктура
Може би е излишно да говорим за мощните лечени свойства на чесъна, тъй като сме ги обсъждали неведнъж. Освен това, както добре знаете, той е и мощно антибактериално средство. В този ред на мисли, чесновата тинктура е идеалното лекарство за лечение на настинки.
За да си я приготвите ви е нужна една глава чесън, която предварително сте почистили и нарязали на ситно. Залейте я със 100-150 мл. водка и я оставете да престои няколко часа. След това прецедете и приемайте по 1-2 глътки, няколко пъти на ден. Тази тинктура е отличен антивирусен и имуномодулиращ агент.

Тинктура от пчелен мед
В малък съд сложете 50 гр. мед и добавете 50 мл. водка. Затоплете сместа на водна баня така, че двата компонента да се смесят. В никакъв случай не завирайте съставките. След това пийте от вълшебната медна тинктура на малки глътки. Добре е да приемете сместа в рамките на деня. За да подобрите вкусовите й качества, можете да добавите и парче лимон по желание, пише

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.