Поради тази причина трупате мазнини със скоростта на светлината, след като прехвърлите 30-те години!

0
275

Зеленият чай няма да ви помогне да стопите натрупалите се мазнини

Вероятно сте си задавали много пъти въпроса защо след като прехвърлите 30 години, започвате да трупате мазнини със скоростта на светлината.

мазнини
Зеленият чай няма да ви помогне да стопите натрупалите се мазнини

Това не е никак случайно. Като начало се дължи на факта, че метаболизмът ви вече не е толкова бърз, както в тийнейджърските ви години. Допълнително усложнявате положението като добавяте към това консумация на нездравословна храна и застоял начин на живот.

Резултатът от всичко това е трупането на мазнини. Докато се обърнете и те вече са станали като планини и борбата с тях се превръща в абсолютен кошмар. Често пъти резултатът е почти нулев и това ви кара да се откажете, защото вече сте се обезкуражили.

Зеленият чай няма да ви помогне да стопите натрупалите се мазнини. В такъв случай би било добре да заложите на някои храни, които доказано ускоряват метаболизма. Но истината е, че и те сами по себе си няма да са ви достатъчни.



Много е важно да ги съчетаете с повече движение. Можете да го направите и без да се налага да отделяте кой знае колко от ценното си време. Ако ви премалява само при мисълта за посещение на фитнес залата, то заложете на движението. Можете например да слезете една или две спирки преди работата ви или пък дома ви и да извървите разстоянието до там пеша. Освен това полезно би било и ако не чакате асансьора, а качвате стълбите.

Казано с други думи, не си спестявайте движение, а го увеличавайте. Колкото повече се застоявате, толкова повече си вредите, но за съжаление малцина осъзнават какво си причиняват с този начин на живот.

Ако продължавате да водите застоял живот трупането на тлъстини ще е един от най-малките ви проблеми. Ще се стигне до там, че няма да можете да направите и пет крачки, без да се запъхтите като парен локомотив.
Мускулите ви ще започнат да атрофират лека-полека. А стигне ли се дотам, връщането обратно е много дълъг и труден процес.

Добре е всеки ден да ходите поне по половин час пеша. При това ходът ви не трябва да е едва-едва, а по-бърз. Минимумът, който трябва да се извървява всеки ден, за да запазите доброто си здраве, е 2-3 километра.

Ако се замислите вероятно ще установите, че не сте минали дори и километър. Това наистина е много пагубно за вас и колкото по-рано се вземете в ръце, толкова по-добре, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.