Консумирайте тези храни, ако искате да държите настинките далеч от вас

0
257

Още от древни времена хората са смятали храната за лекарство

За никого не е тайна, че се намираме в сезона на грипа и настинките.

настинките
Още от древни времена хората са смятали храната за лекарство

Вирусите, които върлуват, са толкова много, че шансът да се разминете без да се разболеете се равнява на истинско чудо. Въпреки това специалистите посочват, че ако консумирате редовно някои храни, можете да усилите имунната си система и да си спестите настинките.

Колкото и да не ви се вярва, нищо не ви коства да пробвате, пък току-виж наистина ви се случи чудо.
Още от древни времена хората са вярвали, че храната е лекарство и тя наистина е. много по-добре е да осигурите на организма си полезни храни, отколкото да ви се налага да посягате към медикаментите, за да се лекувате.

На първо място специалистите посочват, че за да се предпазите от настинките, трябва да се храните разнообразно.
Храните, които включвате към менюто си обаче задължително трябва да са съобразени с особеностите на зимния сезон.



Ето какво трябва да консумирате, ако искате да защитите себе си и децата ви от настинките:

ТЛЪСТА РИБА
През студените зимни месеци повечето мазнини в храната, са добре дошли за организма. Тук обаче трябва да уточним, че става въпрос само за полезни мазнини и разбира се не в прекалени количества. Тези мазнини са отличен източник на енергия и топлина за тялото и освен това съдържат доста сериозно количество от витамините А, Д и Е.
Именно те превръщат лигавицата по-устойчива на вируси. Препоръчително е да консумирате сафрид, сардина, риба тон, сьомга, скумрия, моруна и др. мазни риби. Рибните мазнини са доказано профилактично и лечебно средство при сърдечносъдови проблеми, онкологични болести и онкологични заболявания.

ЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ
Цитрусите са основен източник на така полезния за организма витамин С. той не само укрепва имунната система, а е и основен участник в различните биохимични процеси на клетките. Не трябва да забравяме, че е и мощен антиоксидант, който предпазва безусловно от разрушителното действие на свободните радикали, вирусите, бактериите и токсините.
Освен това фибрите, които се съдържат в цитрусовите плодове прочистват храносмилателния тракт и спомагат за изхвърлянето на лошия холестерол от организма.

МОРКОВИ
Този зеленчук е незаменим през зимния сезон. В него се съдържа доста сериозно количество бетакаротин, от който се синтезира така важния за организма витамин А. за никого не е тайна, че този витамин е отговорен за здравината на кожата, лигавицата и за доброто зрение.
Укрепвайки лигавицата ви, преминаването на вирусите ще е доста по-трудно.
Препоръчително е да пиете ежедневно сок от моркови, ако искате да засилите защитните сили на организма ви. Той е изключително полезен и ако страдате от анемия или пък имате някакви кожни проблеми, пише edna.bg .

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.