Графа разкри рецептата за любимия си хляб с пармезан (лесен и вкусен)

0
252

Този хляб с пармезан на Графа е любим на цялото му семейство

Предлагаме ви любимата рецепта за хляб с пармезан на Графа. Влади Ампов се е усъвършенствал в приготвянето му, защото цялото му семейство го обожава. Става лек, приятен и много апетитен.

хляб с пармезан
Определено ароматен, вкусен и лесен е любимият хляб с пармезан на Графа

Трябват ни три лъжици сушен магданоз, лъжичка и половина чесън на прах, три лъжици лук на прах, четвърт лъжичка сол, пет лъжици масло, две яйца, брашно, половин чаша пармезан.

Първо трябва да си намазним една кексова форма. След това взимаме една средно голяма купа и в нея си смесваме магданоза, лука, солта, чесъна, яйцата и разтопеното мясло.

Разбиваме ги хубаво и после си правим тесто като за традиционния „маймунски хляб“. След това всяко парченце от тестото го потапяме в яйчената смес и го нареждаме във формата за печене.



Поръсваме отгоре с пармезан – така, че да се получи ред тесто, ред пармезан, пак ред тесто и пак ред пармезан. Така караме, докато ни свършат продуктите.

След това си покриваме формичката, за да втаса тестото за около 50 минутки. Загряваме си фурната на 180 градуса и пъхаме в нея тестото след като вече е втасало.

Запичаме си го за около половин час, за да добие онзи приятен златист цвят, а после го вадим и го слагаме на трапезата. Става много вкусно, по думите на Влади Ампов – Графа. Пък и никак не е трудно за приготвяне.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.