Внимание! Студът крие неподозирани опасности!

0
295

Сърдечно болните трябва да бъдат много внимателни

И през ум не ви е минавало дори какви сериозни опасности крие студът.

студът
Сърдечно болните трябва да бъдат много внимателни

Със сигурност дискомфортът, който създава студът, е най-малкото зло, което може да ви причини той.
Специалистите алармират, че една от опасностите, които крие студът, е увеличение на случаите с инфаркти.

Статистическите данни сочат, че когато времето застудее сериозно, инфарктите скачат двойно. Данните на статистиците сочат, че само през ноември в Плевен са регистрирани 25 инфаркта. През декември, тежките случаи са 26, а очакванията са до края на месец януари, те да са още повече, предвид големите амплитуди на температурите и студовете, на които сме подложени.

Студът е пагубен за сърцето, категорични са кардиолозите. Това се отнася с още по-голяма сила за хората, страдащи от сърдечни проблеми. Те съветват сърдечно болните да бъдат особено внимателни, когато температурите са ниски и им се налага да излязат навън. Добре е да имат предвид, че рискът нараства още повече, ако се подлагат на физическа активност.



Когато навън е студено, а вие например сте решили да почистите снега около дома си, е добре да го направите на почивки. Добре е на всеки 10-15 минути да се прибирате вкъщи на топло за същия период от време.

За никого не е тайна, че ниските температури причиняват спазми на кръвоносните съдове, което може да се окаже фатално при хронично болните. Свитите кръвоносни съдове на свой ред пък водят до покачване на кръвното налягане, а това е предпоставка за сериозен сърдечен проблем като получаването на инфаркт например.

Съгласно правилата, хората със сърдечни проблеми трябва да повишат дозата на хапчетата през зимния сезон. Това разбира се не трябва да се случва на собствена глава, а само след консултация със специалист.

Студът прави съсирването на кръвта много по-лесно. Именно поради тази причина хората със сърдечни заболявания, както и хипертониците, не трябва да пропускат приема на медикаментите за разреждане на кръвта. При нужда дори може да повишат дозата.

Правилният начин за предпазване от студа е обличането на голям брой, но тънки дрехи, а не малко на брой, но дебели дрехи. Може би ще се запитате каква е разликата. Работата е там, че когато сте облекли доста на брой, но тънки дрехи, можете да регулирате плавно телесната температура, събличайки ненужните от тях. По този начин няма да стресирате организма и да го излагате на екстремен режим на работа.

Освен това между многото слоеве тънки дрехи се запазва въздух, който е естествен изолатор. Много е важно дрехите ви да бъдат от естествени материи. Добре е да знаете, че единствената, която продължава да топли дори и когато е мокра, е вълната, пише retro.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.