Приказни стават тези пълнени картофи с гъби (вкусни и красиви)

0
329

Тези пълнени картофи с гъби стават чудно вкусни

Предлагаме ви рецептата за красиви и вкусни пълнени картофи с гъби. Може да ги поднесете като предястие, мезе, гарнитура, а и като основно ястие ако сте на диета. Страшно елементарни са и не ви трябват големи кулинарни умения в кухнята.

пълнени картофи с гъби
Много вкусни, лесни и просто разкошни са тези пълнени картофи с гъби

Трябват ни около два килограма картофи, две глави лук, 400 грама гъби, две лъжички доматено пюре, олио, сто грама маслини, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим картофите и да ги сложим да се варят в подсолена вода за около десетина минутки. След това ги издълбаваме много внимателно, за да не изтъняваме твърде много стените им.

Почистваме си лука и гъбите, след това си ги нарязваме на ситно и ги задушаваме, докато омекнат в половината от олиото. После ги разбъркваме с доматеното пюре и ги подправяме с черен пипер и сол на вкус.



С тази апетитна плънка си пълним хубаво картофите и ги нареждаме в една тавичка. Около тях пък си слагаме издълбаната част от картофите, за да не става нищо зян, а е и много вкусно.

Тази част, която сме издълбали, можем да я смесим с останалата плънка, която не сме успели да напълним. Поръсваме си ястието със сол на вкус в тавичката и я пъхаме във фурната като преди това заливаме с чаша гореща вода и останалата част от олиото.

Оставяме да се пече във фурната за около 30-ина минутки на умерена температура и докато видим, че картофите ни вече изглеждат апетитни и готови за хапване.

След това ги поднасяме на трапезата още топли, а гарнитурата си е изцяло по наше желание. Но и само тях да си оставим, пак няма да съжалявате, защото са разкошни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.