Пръстите ще си оближете с тази доматена крем супа с крутони (лесна рецепта)

0
598

Тази доматена крем супа с крутони е нещо невероятно леко и вкусно

Предлагаме ви рецептата за лека и страшно вкусна доматена крем супа с крутони. Пръстите ще си оближете с нея, защото действително става повече от апетитна. Бърза е и не отнема много време и усилия в кухнята.

доматена крем супа с крутони
Лека, лесна и бърза е тази доматена крем супа с крутони, много вкусна

Трябват ни един килограм червени домати, две-три лъжици масло, два моркова, половин глава целина, още 3-4 лъжици масло, три лъжици брашно, две чаши прясно мляко, две яйца, две филии сух хляб, щипка захар, сол на вкус.

Първо трябва да си задушим нарязаните на кубчета моркови и целина в маслото. Заливаме ги с две чаши вода и щом заврат, си ги осоляваме. След като омекнат пък си добавяме към тях нарязаните на едро домати.

Като видим, че са се сварили и доматите, всичката тази течност си я прецеждаме през цедка. Отделно си правим запръжка от три-четири лъжици масло и брашното.



Разреждаме си я с млякото и се изсипва във вече прецедения бульон. Добавяме си солта и захарта, и си слагаме супата да се вари. След това я застройваме с яйцата и я поднасяме на трапезата заедно с изпържените кубчета хляб – крутоните.

На пръв поглед уж една най-обикновена и постна супа, а пък е толкова вкусна. Интересното е и, че дори децата я харесват, а общо взето са по-придирчиви към вкусотиите на масата. Затова сме сигурни, че ще хареса и на вас.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.