Така се прави страхотно задушено пиле с чушки и домати (диетична вкусотия)

0
250

Това задушено пиле с чушки и домати става топ вкусотия

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусно и диетично задушено пиле с чушки и домати. Въпреки че в него има масълце, това не бива да ви тревожи, защото като цяло ястието е много леко и приятно.

задушено пиле с чушки и домати
Невероятно апетитно, и диетично е това задушено пиле с чушки и домати

Трябват ни едно пиле, сто грама масло, две глави лук, четири домата, две червени чушки, две-три люти чушки, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем пилето на парчета, а после да го задушим докато омекне в маслото. Добавяме към него и малко водичка.

Поръсваме го с черен пипер и сол на вкус, а след това го доизпържваме в останалата част от маслото.



После си прибавяме към него изпечените, обелени и нарязани чушки – червените и лютите. Нарязваме си на ситно лука и доматите и ги слагаме при чушките.

Всичко това си го задушаваме заедно и оставяме да ври на тих огън, докато стане съвсем готово за хапване. Щом го сервираме на порции, отгоре го поръсваме със ситно нарязан и пресен магданоз.

Както виждате, това е една на пръв поглед съвсем простичка и непретенциозна манджичка. Но всички знаем, че не винаги сложните, скъпи и завъртяни неща са и най-вкусните.

Това скромно наглед ястие може да се конкурира с доста свои по-скъпи и натруфени събратя. Но по нищо няма да им отстъпи на вкус. Непременно го опитайте, за да видите каква разкошотия е.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.