Бомба: Откриха къде е скрит кивота! (Разгадаха най-великата тайна на човечеството)

0
781

Откриха къде е скрит кивота

Мистерията около кивота се е превърнала в мистерия за човешката цивилизация. Къде е скрит бокала на Христос терзае умовете на учени и свещеници.

кивот
Откриха изчезналия кивот

В книгата си „Пруска следа на Ковчега на завета“известният калининградски архивист Анатолий Бахтин дава отговор на загадката.

Идеята се ражда през 1989 година.

Тогава екип е командирован да търси прочутата Кехлибарена стая.Но по време на изследването на документите той се натъква на секретна организация на Третия райх „Аненербе”.

Оказва се, че и до днес не са известни много факти за нейната дейност.

Анатолий Бахтин разбира, че в Германия излиза книга, посветена на тази организация. Заминава за Берлин и я купува. В нея интересни легенди и саги за Източна Прусия.

В книгата се споменава и за златния гроб на Балге. Именно той може да е самия Ковгеч на Завета, предполага учения.

Според неговата версия рицарите тамплиери откриват прочутия библейски артефакт, активно действали през XII-XIII век в Палестина.

От Светите земи е изпратен тайно в Париж, където е била тайната им централа. Но след като френския крал Филип IV Хубави подготвя разгрома на ордена, те решават да се погрижат за своите ценности.

Изнасят ги с десетки кораби, известно в историята като „изчезналия флот на тамплиерите“.

Според калининградски архивист Анатолий Бахтин съкровища, реликви и документи се отправят към Източна Прусия.

Вероятно тамплиерите са искали да ги предадат на съхранение на Тевтонския орден, докато организацията им не се стабилизира и възстанови.

Но след акто не се случва започват да строят множество замъци, струващи много пари.

Кивотът, според архивиста, се е озовал в Мариенбург – в скромен тогава замък край блатата. Но след като тевтонците губят битката се изнася тайно по реките и море до Балга.

И са го скрили някъде в околностите. Но това не е последното пътешествие на кивота. Реликвата вероятно е взета от бившия велик магистър Албрехт.

Но къде го е отнесъл, може само да се гадае, твърди Анатолий Бахтин.Къде е скрит кивота, на територията на някогашната Източна Прусия, днешния Калининград, може само да се гадае,

казва учения.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.