Какво да правим, когато личното име не носи желания късмет и успех?

0
530

Изборът на личното име е сакрален момент в живота за всяко дете. То предопределя и неговата бъдеща съдба. Всяка нация си има свои начини за избор на личните имена

У нас старата традиция повелявала първите деца да бъдат кръщавани на свекървата или на свекъра.

име бебе късмет
В Китай сменят личното име многократно, докато получат желания ефект. У нас името от Светото кръщение е редно да остане завинаги

Понеже в семействата се раждали много деца, следващите кръщавали на тъщата и на тъста, а още по-следващите на други роднини.

Ако някое дете се роди на голям християнски празник, то идва със своето име и веднага го записвали на светицата или на светеца.

С личното име, с което детето е било кръстено веднъж, с него трябва да бъде погребано.



В миналото аналогична била традицията и в останалите страни от Европа.

В момента навлязоха нови методи за избор на лично име за новородените. За да няма скандали у дома, ако детето е  момче, го кръщават на неговия баща, а ако е  момиче, не неговата майка.

Не са малко случаите деца да носят имената на герои от латино или от турските сериали. Да ги кръщават на известни спортисти или певци.

В България законова промяна в името се полага на хората, които стават монахини и монаси. Те вземат духовни имена. По традиция, първата буква от тяхното светско име трябва да отговаря на първата буква от тяхното духовно име – например мъж с име Галин може да стане монах с името Григорий.

Но в Китай, например, нещата са по-различни. Там от стари времена хората могат да сменят своите имена, след като разберат, че начина, по който са ги кръстили техните родители не им носи желаните късмет, успехи и щастие.

Казват, че процедурата за смяна на името е лесна и бърза. Човек може да сменя своето име много пъти през своя живот, докато не получи желания успех.

Според астролога Алена такива постъпки не са правилни, защото името е отражение на човешката съдба. Промяната в името може да доведе до промяна на съдбата – може да я подобри или влоши.

Както казва Алена всеки човек се ражда с определена съдба. Тя по някаква причина е необходима не на него само в този живот, а на неговата висша духовна същност, която се преражда многократно, докато постигне определено духовно съвършенство.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.