Мистериозната чупакабра – загадка без отговор

0
389

Повече от 20 години светът периодично чува едно загадъчно име, което всява страх у хиляди хора – чупакабра

Зловещата чупакабра, чието име в превод от испански означава „смучещ козите“, е причислявана към криптидите и периодично смущава съня на фермерите от Централна, Северна и Южна Америка, чиито селскостопански животни напада и умъртвява. Наред с това обект на ненаситната ѝ кръвожадност стават също така и много други животински видове (кучета, котки, зайци, кокошки, патици, крави, овце, свине, горски и морски видове, а понякога даже и хора), чиято кръв или вътрешни органи чупакабра най-често изсмуква през малки дупки в гръдния кош или в черепа.

чупакабра
Повече от 20 години светът периодично чува едно загадъчно име, което всява страх у хиляди хора – чупакабра

Първите срещи с чупакабра датират от средата на 70-те години в Централна и Южна Америка, когато голям брой местни фермери сигнализират за умъртвени домашни животни. Световна популярност обаче зловещото създание добива едва през 1994 година, когато фермер от Пуерто Рико намира осем от своите овце с изсмукана до капка кръв през малки дупки в гръдните им кошове. Случилото се е последвано от десетки подобни, хвърлили в паника хиляди хора от САЩ, Централна и Южна Америка.

Самата чупакабра е описвана от редица очевидци като същество със светещи в тъмното яркочервени очи, тъмна козина, три дълги нокътя и издадени напред остри зъби. Тя е способна да се движи на две или на четири лапи, а в отделни случаи е забелязвана и да лети. Изследователите на необяснимото считат, че тя може да бъде извънземно същество, генетичен експеримент или посетител от далечното бъдеще. Науката обаче счита, че по всяка вероятност става въпрос за диви животни, болни от бяс или краста.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.