Така се прави приказен лимонов пай: Завладяваща вкусотия!

0
388

Този лимонов пай е един от най-страхотните десерти

Предлагаме ви рецептата за чуден и много благ лимонов пай, който завладява сетивата с вкуса и аромата си. Един от най-прекрасните десерти, които са леки и се харесват на всички. А и се прави много по-лесно от очакваното.

лимонов пай
Чуден, наистина великолепен става този лесен лимонов пай

Трябват ни един готов блат, четири жълтъка, четири белтъка, кората от два лимона, четири лъжици нишесте ванилия, 300 грама захар, пет лъжици лимонов сок, една лъжица масло.

Първо трябва да си сипем 150 грама вода в една тенджера. Към нея си добавяме нишестето и 200 грама захар. Оставяме за около две минутки да престои, докато нишестето набъбне.

След това прибавяме разбитите вече жълтъци, сока от лимона и настърганата лимонена кора. Оставяме тенджерата на водна баня на среден огън и хубаво разбъркваме с тел, докато сместа си сгъсти.



След това я сваляме от котлона и след като изстине малко си добавяме вътре маслото. Изсипваме си крема върху готовия блат и поставяме пая в една плитка тава, за да може по-лесно за го извадим после като се запекат белтъците.

Тях ги разбъркваме на твърд сняг и добавяме към тях останалите захар и сок от лимон. Тази получена смес си я изсипваме върху крема. Пъхаме пая във фурната, където го запичаме на 170 градуса за около десетина минутки.

Разкошен става този лимонов пай и е любим на мнозина. Той е така да се каже, интернационален, тъй като фигурира в кухнята на множество страни и народи. А и има защо – наистина става страшно вкусен и ароматен.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.