Направете си пиле от Ямайка: Екзотична и невероятно вкусна рецепта!

0
538

Това пиле от Ямайка ще ви отведе в едно от най-екзотичните кътчета на света

Предлагаме ви рецептата за пиле от Ямайка. Нетрадиционна вкусотия, която ще плени сетивата ви. И ще ви накара да се почувствате така, сякаш сте на това приказно място. Гарантираме ви, че ще ви хареса и ще си го правите и занапред.

пиле от Ямайка
Екзотично, много вкусно, но и лесно е това пиле от Ямайка

Трябват ни 400 грама пилешко филе, един лайм, една глава лук, бахар, индийско орехче, черен пипер, канела, мащерка, чесън, соев сос, зехтин, портокалов сок, сол на вкус.

Първо трябва да си натрием хубаво пилешкото филе със сухите подправки, които преди това сме смесили със сока от лайма и портокала, както и със соевия сос.

Лука си го нарязваме на ситно и също го смесваме с останалите съставки. Ако искаме може да си прибавим вътре и малко от настърганата кора на лайма. Така омесено с тези неща, пилето си го оставяме на студено за около няколко часа.



След като вече се е овкусило добре, го мятаме на скарата и го печем. Може да го приготвим и на грил, както и във фурната – също става много вкусно и апетитно.

Ямайка е едно от най-прекрасните и екзотични кътчета на света. Туристи от цял свят ежедневно посещават това приказно местенце и се наслаждават не само на природните му дадености, но и на уникалната кухня.

Ако някой е имал щастието да отиде там, със сигурност ще потвърди думите ни за това, че си струва да се опитат повечето от тамошните ястия. Но и да не сте го посетили все още, не пречи да си пренесете Ямайка у дома и да се доближите до нея чрез вкусотии като тази.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.