Уникален японски сладкиш правим повече от лесно (разкошен става)

0
506

Този японски сладкиш със сигурност ще ви спечели точки пред гостите

Предлагаме ви рецептата за лесен и уникално вкусен японски сладкиш. Правите го бързо и приятно, но със сигурност ще спечелите точки пред гостите и приятелите за идеята. Защото е колкото вкусен, толкова и различен и оригинален.

японски сладкиш
Много различен и тройно по-вкусен става този уникален японски сладкиш

Трябват ни пет яйца, една чаша захар, чаша и половина олио, една чаша прясно мляко, една чашка грис, една чаша брашно, една чаша смлени орехи, една ванилия, един бакпулвер.

А за крема си взимаме една чаша захар, чаша и половина прясно мляко, две пакетчета суха сметана.

Първо трябва да си направим тестото като си разбиваме яйцата заедно със захарта, докато не се получи кремообразна смес. Добавяме течните, а после и сухите съставки като си ги разбиваме с миксер, но на бавна скорост.



После си изливаме в подходящ съд тестото, но преди това трябва да сме го намаслили и набрашнили леко, за да не залепва по него тестото. Слагаме да го печем във фурната, която вече е загрята на 200 градуса.

За да си направим крема, първо си карамелизираме на ниска температура захарта, а после изсипваме в нея прясното мляко. След като карамелът се разтопи добре, го изсипваме върху тестото.

Готовият сладкиш си го намазваме обилно и отвсякъде с разбитата сметана, както пише на опаковката й. Оставяме за известно време сладкишът в хладилника, за да се стегне сметаната и после сладко си го хапваме.

Да знаете, че става чудно вкусен и е истинско изкушение за сетивата. Много лек, много пухкав и апетитен, той е един от интересните и блестящи десерти за всяка трапеза.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.