Ще се удивите какво наследява един човек от своя баща, това не сте го очаквали!

0
491

Има неща, които само един баща може да предаде на своето дете!

Всички знаем, че обикновено майката се счита с по-силна връзка към детето, отколкото неговия баща, тъй като тя го носи в утробата си девет месеца. Има обаче неща, които само таткото може да предаде на своя наследник.

баща
Само един баща може да даде някои неща на детето си

Някои са дефекти, а други са чисто физически белези. Факт е, че ако след време детето потърси вината за някое от тях, то трябва да я търси у баща си.

Далтонизъм

Това е проблем, който се наследява само и единствено по бащина линия. Причината е, че далтонист може да бъде само мъж. Това ще рече, че бащата може да го предаде само на сина си, не и на дъщеря си.



Далтонизмът е невъзможност за разпознаване на зеления и червения спектър. Той в никакъв случай не значи цветова слепота.

Пол

Много малко хора са наясно, че полът на човек се наследява от неговия баща. Сперматозоидът носи Х и У хромозоми, а яйцеклетките само Х. Ако яйцеклетките станат оплодени в Х хромозома, се получава момче. Ако в У – става момиче.

Отпечатъци на пръстите

Всеки има свои пръстови отпечатъци, но те се формират благодарение на бащата, не на майката. Това също е нещо специфично, което той предава на детето.

Кихането след поглеждане към Слънцето

То се среща сравнително рядко, но го има. Някои хора действително винаги кихат, когато погледнат към Слънцето. Това е от наследство по бащина линия.

Както виждаме, ролята на бащините гени е от съществено значение. Затова не бива никой да ги подценява.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.