Така се прави прочутата традиционна английска закуска (питателна и вкусна)

0
559

Тази традиционна английска закуска ще ви държи сито до следобед

Предлагаме ви рецептата за прочутата традиционна английска закуска. Толкова е питателна и вкусна, че със сигурност ще ви държи сито до следобед. Дори и първо да се втрещите от изобилието й, бъдете убедени, че ще ви се услади.

традиционна английска закуска
Страшно вкусна и питателна е тази традиционна английска закуска

Трябват ни две пушени наденички, 150 грама бекон, две яйца, 150 грама гъби, един домат, една консерва боб в доматен сос, две филийки хляб, масло, олио, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си изсипем фасула от консервата в една тавичка и да го овкусим с червен пипер и с черен пипер. След това започваме да го печем на режим грил във фурната, докато се сгъсти доматения сос. От време на време го разбъркваме.

След това си загряваме един тиган с по-дебело дъно и с незалепващо покритие като в него запържваме първо наденичките, а после и лентичките от бекона.



Изваждаме ги и си ги прибираме някъде на топло, за да не изстинат. Сипваме си в тигана малко от маслото и в него си запържваме гъбите, заедно с нарязания на филийки домат.

След това си пържим и яйцата, а после сглобяваме всички тези вкусотии в чинията. Да, знаем, че подобна закуска със сигурност ще предизвика у вас най-малкото опулване на очите. В България сме свикнали на далеч по-скромни и леки храни сутринта.

Но пък от друга страна всички сме чували, че закуската е най-полезна и би трябвало да бъде най-обилното хранене за деня. Дори и да не искате да променяте навиците си, може да я изпробвате ей така, просто от любопитство.

И да се почувствате като англичаните, повечето от които не са ангажирани с твърда работна заетост, така че определено не им е трудно да отделят време и енергия за подобни закуски. Да знаете обаче, че наистина става много апетитно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.