Така се прави най-уникалната бобена салата (друго мезе не ви трябва)

0
870

Тази бобена салата става изключително вкусна и апетитна

Предлагаме ви рецептата за най-уникалната бобена салата. Ако имате от нея, друго мезе не ви трябва. Прави се много приятно и дори лесно, а няма човек, който да не я хареса. Ще видите как ще ви се услади.

бобена салата
Просто фантастична – мезе и половина става от тази лесна и апетитна родна бобена салата

Трябват ни две чаши сварен бял боб, два моркова, три печени чушки, една чаша грах от консерва, три кисели краставички, една чаша доматено пюре.

А за маринатата са ни нужни една чаша олио, чаша и половина оцет, една лъжичка захар, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим зеленчуците. Нарязваме си на колелца морковите, на кубчета киселите краставички, а на ивици печените чушки.



След това започваме да попарваме във врящата марината суровите зеленчуци.

Правим го последователно като започваме от морковите, които оставяме да се варят за около 15 минутки. Печените чушки се варят 6-7 минутки, грахът също толкова, а краставичките само за около 2-3 минутки.

Накрая си добавяме към тях и доматеното пюре, разбъркваме си много хубаво и си слагаме и сварения вече боб. Оставяме така салатата за известно време, за да престои и да се овкуси много хубаво.

След това я разпределяме в буркани, които си ги стерилизираме за близо 30 минутки. Тази бобена салата става просто уникална и може да се сервира в съчетание с месо или яйца.

Сама по себе си също е повече от апетитна и разяждаща.

Горещо ви я препоръчваме, защото знаем, че ще останете повече от доволни. Лесна е, бърза е, а след това си я имате на разположение за всеки път, когато ви се прияде.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.