Така се прави неустоимо пиле с билки (топ вкусотия става)

0
319

Това пиле с билки е много, ама много вкусно ястие

Предлагаме ви рецептата за едно просто неустоимо пиле с билки. Лесно се приготвя, а става малка фантазия. Топ вкусотия, която се топи в устата и е наслада за сетивата ни.

пиле с билки
Феноменално вкусно пиле с билки правим лесно и бързо всички

Съветваме ви да го поднесете и на гостите си, защото ще ги впечатлите много.

Трябват ни един килограм пилешки гърди, мащерка, риган, босилек, седем скилидки чесън, един лимон, 250 грама бяло вино, зехтин, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си загреем фурната на 220 градуса. След това си счукваме в едно хаванче пресните подправки, заедно със зехтина.



Уточняваме, че подправките се накъсват грубо, а не се ситнят на много ситно. Така най-добре ще пуснат аромата си, а той е най-важен.

Загребваме си малко от места с пръсти и след това започваме внимателно да я масажираме в пилешкото месо. Не бързаме, правим го нежно, за да покрие навсякъде.

След това може да си оставим пилето така за около час-два, за да поеме по-добре от подправките.

Подлеждаме си го после в тавата, а необелените скилидки чесън ги сплескваме с плоското на ножа. Натискаме ги силно с длан и ги слагаме в тавата.

После си нарязваме лимона на кръгчета и го нареждаме върху пилешкото месо, за да не изсъхва то при печенето. Пъхаме го в средата на фурната и го печем, докато видим, че месото е станало златисто и апетитно.

След това си го изваждаме и още докато е горещо, си го сервираме с гарнитура по наше си желание и вкус. Да знаете, че това пиле с билки ще ви вземе акъла и ще ви накара да си оближете пръстите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.