Така се прави красива и вкусна зеленчукова кула (връх за всяка трапеза)

0
494

Тази зеленчукова кула става направо като произведение на изкуството

Предлагаме ви рецептата за вкусна и красива зеленчукова кула, която е гвоздеят на всяка трапеза. Лесно и бързо я приготвяме, а за сметка на това ще впечатлим всеки, който ни дойде на гости. Не я пропускайте!

зеленчукова кула
Чудно вкусна и много красива е тази зеленчукова кула

Трябват ни един патладжан, една тиквичка, два домата, една чушка, една глава лук, сирене, колбас, кашкавал, олио, магданоз, сол на вкус.

Първо трябва да си изберем почти еднакви по дължина и дебелина тиквичка и патладжан. А доматите е добре да са по-твърди и с по-малко семе.

Нарязваме си на филийки патладжана, доматите, тиквичката, чушката и колбаса – дебелината им да е около 0,5 сантиметра. Посоляваме тиквичката и патладжана и ги оставяме наклонени за около половин час, за да им изтече излишния сок. После си измиваме патладжана от горчивия му сок.



Лука си го нарязваме на полумесеци или на шайби. Взимаме си един тефлонов тиган с малко олио и постепенно, съвсем за кратко, в него си запържваме зеленчуците от двете страни. Идеята е те да омекнат малко.

Попиваме ги в домакинска хартия от излишната мазнина и започваме после да си редим куличките. Реденето става като си слагаме кръгче патладжан, после малко натрошено сирене, след това кръгче тиквичка, пак сирене, домат, лук и колбас.

Това редене се повтаря отново и отново, и така, докато не ни свършат продуктите. Отгоре им поставяме по резен кашкавал, а в средата забождаме с дървено шишче. Готовите и направени вече кулички се нареждат в тавичка, покрита с хартия за печене.

Пъхаме ги да се запекат във фурната за около десетина минути на силен огън – трябва да се опече колбасът и да се разтече кашкавалът. Като поднасяме вкусотията на трапезата е добре да я поръсим със ситно нарязан пресен магданоз. Става нещо уникално апетитно и красиво.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.