Изпитани трикове, които козметиците не биха ви казали за нищо на света

0
299

Можете да се преборите бързо и лесно с досадното акне

В следващите редове ще ви споделим изпитани трикове, които козметиците в никакъв случай не биха ви разкрили.

козметиците
Можете да се преборите бързо и лесно с досадното акне

Вероятно мнозина от вас се опитват да се преборят с петната по кожата. В един момент установявате, че това няма как да се случи самостоятелно и в домашни условия и опирате до услугите на козметиците.

Истината обаче е, че много грешите. Със сигурност никой не ви е споменал, че витамините С е Е притежават способността да заличат неприятните петна от кожата ви.
Топ дерматолози най-накрая разкриха тайната, благодарение на която кожата ви ще изглежда свежа и здрава.

Междувременно пък американски дерматолог твърди, че можете да се преборите много бързо и лесно с досадното акне. За целта е нужно само да направите някои леки корекции в храненето. По този начин ще можете да се избавите успешно от пигментацията, сухата кожа и дори бръчките, без да се налага да прибягвате до услугите на козметиците.



Всичко, което трябва да направите, е да добавите някои храни към режима си.

Ето и конкретните решения за всеки един от кожните проблеми:

Мазна кожа
Вероятно сте наясно с факта, че храните с висок гликемичен индекс утежняват значително проблема с мазната кожа. Козметиката не може да реши този проблем или пък ако го направи, то ще е временно.

За да намалите значително омазняването на кожата ви, е нужно да увеличите консумацията на витамин А. сред храните, които са богати на този витамин са манго, моркови, спанак, сладък картоф, кайсии и яйчен жълтък. Добре е да сведете до минимум консумацията на тестени изделия и хляб.

Акне
Няма да сгрешим, ако кажем, че основният виновник и за този проблем е храната с висок гликемичен индекс. Именно поради тази причина и хората, които имат мазна кожа, имат сериозен проблем с акнето.

За да се избавите от него, е нужно да заложите на консумацията на храни с полиненаситени мастни киселини. Те спомагат за намаляване на кожните възпаления. За целта включете в режима си на хранене повече морски дарове, плодове, зеленчуци и ленено семе.

Суха кожа
Наличието на суха кожа е ясен сигнал, че организмът ви изпитва сериозен недостиг на мазнини. Обикновено този проблем засяга най-често вегетарианците, тъй като те не консумират нито месо, нито риба. За да решите проблема, увеличете консумацията на мононенаситени мастни киселини като яйца, соя, авокадо, фъстъци и боб.

Петна
До този проблем обикновено води липсата на витамин В12. За да си го набавите, трябва да включите в менюто си храни от животински произход. Освен това е добре да си осигурите повече витамин С и Е, които са естествени антиоксиданти, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.