Григор Димитров е на финал, но с цената на окото на Гофен!

0
279

Григор Димитров успя да си извоюва нов финал в своята кариера!

Първата ни супер ракета Григор Димитров се класира на финал на турнира в Ротердам. Той го стори след служебна победа над Давид Гофен.

Григор Димитров
Григор Димнитров ще играе нов финал в кариерата си

Гришо може би щеше да победи и без контузията на белгиеца, но съдбата му спести усилията. Той водеше с 1:0 сета и 0:1 гейма във втория сет, когато се случи тази нелепа травма.

Гофен опита да отиграе с бекхенд, когато си нарани окото. Имаше тайм аут от цели 6 минути, след които световният номер 7 се отказа.

Така Григор Димитров ще получи своя шанс за втора титла в Ротердам. Той вече има доста купи от АТР, но голямата му мечта си остава Големия шлем.



Това е пореден успех на Гришо над Гофен. Белгиецът се оказа истински абонат на нашия тенисист.

В първия сет българинът не остави съмнения относно класата си. Той надделя категорично с 6:3 и така даде началото на своя триумф.

После дойде контузията на окото на Давид, която ще позволи на 26-годишният хасковлия да почива доста повече от своя съперник на финала.

А той по всяка вероятност ще бъде гигантът Роджър Федерер, който от 20:30 ч. се изправя срешу Андреас Сепи. Швейцарецът отново е лидер в световната ранглиста, докато Григор е под номер 4.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.